Vuurvaste ovenschaal ovaal / dubbel 2x kip

Vuurvaste ovenschaal ovaal / dubbel 2x kip
Vuurvaste ovenschaal ovaal / dubbel 2x kip
Vuurvaste ovenschaal ovaal / dubbel 2x kip
50.00 *Prijzen zijn inclusief btw
Artikelcode19140
0 ster(ren) met 0 review(s) Schrijf een review
Ovenschaal Asapollos, speciaal om 2 kippen te grillen in uw houtgestookte oven. 40cm

U plaatst de kippen op de pluggen en U kunt de schaal rondom aanvullen met groenten, aardappels, bier enz.

Gebruiksaanwijzing
Rood aardewerk is geschikt voor gebruik in de oven, op gas, en op keramische of elektrische kookplaten (pas wel op voor krassen!).  Ook kan het in de vriezer. Je kunt het in de magnetron gebruiken om gerechten kort op te warmen, niet om ze te bereiden (te lange tijd in de magnetron).  
Stel het aardewerk niet bloot aan extreme temperatuurwisselingen (zet bv. een schotel niet rechtstreeks vanuit de koelkast in de oven en houd een hete schaal niet onder de koude kraan). Plaats bij gebruik op gas de schotel op een sudderplaatje.
De glazuurlaag zal met de tijd door het uitzetten tijdens het verhitten craqueleren. Dit is volstrekt normaal. Na veelvuldig gebruik zal de schaal minder poreus worden.

Vóór het eerste gebruik
Zet het aardewerk een aantal uren onder koud water en laat het daarna volledig opdrogen, liefst in een warme oven, om schimmelen te voorkomen (bij het drogen ‘aan de lucht’ kan dit, afhankelijk van de temperatuur in huis, tot 3 dagen duren). Bewaar het op een droge plaats.
Rood aardewerk is licht poreus. Als je er water of een andere vloeistof voor langere tijd in wenst te doen (bv. kruik of vaas), kan je het waterdicht maken: giet er een glas hete melk in en zorg dat de hele binnenoppervlakte met melk bedekt wordt. Giet de melk er uit en laat het aardewerk een nacht rusten. Spoel het af en laat het daarna opdrogen.

Onderhoud
Rood aardewerk kan je beter niet in de afwasmachine reinigen. Gebruik bij het afwassen een niet-metalen borstel en laat het aardewerk niet in water staan. Laat het aardewerk goed drogen om schimmel te voorkomen.

Reviews

Er zijn geen reviews beschikbaar in de huidige taal
Schrijf een review