Portugese ovens

Deze met de hand vervaardigde ovens worden gemaakt in Portugal.

Onder deze artikelgroep vindt u betaalbare ovens voor iedereen die kennis wil maken met het genot om uw eten te bereiden in een houtgestookte oven. De goedkoopste modellen zijn leverbaar zonder schoorsteen of met de schoorsteen in het midden en zijn niet geïsoleerd. De ovens Pisa, Livorno en Bologna hebben de schoorsteen aan de voorzijde achter de deur  voor een optimale luchtcirculatie in de oven. Deze ovens bakken prima en het is ook mogelijk om alle gerechten in deze ovens te bereiden van pizza, vlees, vis, ovenschotels tot brood enz. Denk maar eens aan alles wat u in deze houtoven kunt bereiden en de vele gezellige uurtjes die u samen zult doorbrengen met familie en vrienden!

U moet er rekening mee houden dat deze ovens gaan scheuren, vanwege de hoge temperaturen die in de oven ontstaan zal het materiaal van de oven uitzetten bij opstoken en krimpen bij het afkoelen. Een oven zal zich na het eerste vuur in de oven moeten gaan zetten en hierdoor zullen scheuren ontstaan. Op deze scheuren zal de oven blijven werken bij iedere keer opstoken en afkoelen. Het is mogelijk deze scheuren bij te werken zodat ze minder opvallen. De ene klant vindt dit niet erg, de andere klant stoort zich hier aan. Wij willen u hiermee zo eerlijk mogelijk informeren bij het maken van uw keuze.

De fabrikant van de ovens raadt aan om deze ovens droog te houden of onder een afdak te plaatsen. Desondanks hebben wij toch klanten die de oven gewoon buiten hebben staan. Dat is een keuze die u voor u zelf moet overwegen. Wij raden het af. Tijdens de lange natte maanden in de winter zal vocht en water overal binnen dringen. Als u gaat stoken in een vochtige oven zal het water stoom worden en de kans op scheuren toenemen.

Deze Portugese ovens verkopen wij alle vele jaren aan veel tevreden klanten en zijn betaalbaar voor ieders budget, maar er zijn wel degelijk grote verschillen in kwaliteit en prijs met de door ons aangeboden Amalfi ovens of ovens van Hornos de Leña.

Bent u op zoek naar een oven met een laag budget, dan is een traditionele Portugese oven een goede keuze.
Gaat u echter voor een kwalitatieve betere oven dan een Portugese oven dan raden wij u aan verder te kijken in de artikelgroep van Amalfi ovens of de ovens van Hornos delena.
De oven Bologna kunnen wij nog bestellen maar hebben wij niet meer op voorraad. Voor de Bologna oven hebben wij een beter alternatief en dat is de oven Tonino Kaolin van Hornos delena.
De ovens zonder schoorsteen hebben wij niet meer standaard op voorraad, gewoon vanwege het feit dat er nu betere keuzes zijn

Een oven kopen vanaf een foto is altijd anders dan wanneer u deze in het echt ziet, wij raden daarom ook altijd aan om de ovens eerst bij ons te komen bekijken en te vergelijken. Op Zaterdagen hebben wij een oven aan het branden en bakken dan ook pizza zodat u kunt ervaren en proeven wat een houtgestookte meer te bieden heeft. Wij vragen u wel om dan een afspraak te maken zodat wij ook alle tijd hebben om uw vragen te beantwoorden.

Bij ons vindt u een grote keuze uit diverse modellen en maten en meer dan 250 ovens direct uit voorraad leverbaar, dus een bezoek is meer dan de moeite waard.

Ook leveren wij de ovens aan wederverkopers. Meer informatie over de ovens vindt u ook op onze website www.pizzaoven-amalfi.nl

Hoe te gebruiken
De steenoven dient gedurende 1 a 1,5 uur op de juiste temperatuur te worden gestookt met een houtvuur. Hiertoe plaatst u het hout in het midden van de steenoven, direct op de stenen vloer van de oven. Het beste resultaat wordt verkregen als u begint met kleinere stukjes om zodra dit brandt grote stukken hout toe te voegen.

Voor het op temperatuur brengen van de steenoven heeft u ± 2,5 á 4 kg hout nodig. Dit is afhankelijk van de grootte van de steenoven alsmede van de buitentemperatuur. Gebruik bij voorkeur alleen droog hout, dit verkort het op temperatuur brengen van de steenoven aanzienlijk. Zodra de steenoven op temperatuur is kunt u de as of het restant gloeiend hout naar de zijkant of achterin van de oven vegen en vervolgens het gerecht in de oven plaatsen.

Door de toegepaste keramische materialen zal de steenoven de verkregen tempratuur gedurende  2 tot maximaal 3uur behouden. 

Voorraad ovens nieuwe vracht Barteljo
Voorraad pizza ovens Barteljo kwaliteit geïsoleerd