Plaatsen van ovens

Voorbeelden van plaatsen van de oven.

Het plaatsen van de oven wordt door veel klanten als een probleem gezien, met de juiste adviezen kunnen wij u hierin vaak al een eind op de juiste weg helpen en dit karwei een stuk makkelijker maken.
Afhankelijk van welke oven dat u kiest kunnen wij kijken met welk gereedschap dit het beste kan gebeuren. Helaas hebben wij niet de mogelijkheid om door heel Nederland, België en Duitsland de ovens te gaan plaatsen.
Maar met een goed advies helpen wij u op de juiste weg.


Ten eerste is het belangrijk om te weten welke oven u kiest en wat bij u thuis de mogelijkheden zijn. Dat wil zeggen als u bijvoorbeeld kiest voor een oven met een onderplaat van 120x120 cm en een gewicht van 900 kg dat u eerst moet bekijken of dit formaat oven met zijn hoge gewicht wel in uw achtertuin te krijgen is. De weg vanaf de straat naar uw achtertuin is deze breed genoeg , uw tuinpoort moet breed genoeg zijn, zijn er verder obstakels zoals drempels, en ook het onderstel waar u de oven op gaat plaatsen moet voldoende stevig zijn en makkelijk bereikbaar zijn. Is dit niet het geval dan pas komt u misschien tot de conclusie dat de oven die u heeft besteld te groot is en dat willen wij met een goed advies voorkomen.
Het kan ook zijn dat u geen ingang heeft naar uw tuin en dat de oven eerst door een garage of zelfs door een woonhuis moet met een deur van bijv. 80 cm breed. Ook hiervoor hebben wij een oplossing of kunnen wij u een hele goede oven voor aanbieden. Misschien dan niet de oven die u op het eerste gezicht zou willen , maar een oven met een gewicht van 900 kg en afmeting van 120x120 kun je helaas niet even op zijn kant door het huis heen rijden.
Hier zal dan als alternatief een grote hijskraan aan te pas moeten komen. Ook met een oven van 500 kg gaat dit niet lukken..
Vandaar raden wij klanten ook altijd aan , bereid u eerst voor wat u wil en wat u met de oven wil gaan doen, en wat u aan een oven maximaal wil besteden,  neem contact met ons op en kom anders eerst bij ons kijken en vergelijken voordat u even snel een oven via internet besteld. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze en willen u een oven verkopen waar u vele jaren lang plezier aan heeft.

 

Ook voor het maken van een houten onderstel of een zelf gemetseld stenen onderstel is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden.
Wij maken onze houten onderstellen zo dat wij hier altijd met een palletwagen onder kunnen en het onderstel met oven er bovenop makkelijk kunnen verplaatsen. Dus als u zelf een onderstel maakt van hout zorg dat er altijd een palletwagen onder kan of de lange benen van de werkplaatskraan en dat u op een vlakke en stevige vloer kunt werken.
Bij het metselen van een stenen onderstel , maak dit in een U-vorm met de voorzijde open en houd deze breed genoeg voor een palletstapelaar ( minimaal 60 cm ) en de vloer voor en in de U-vorm strak in één lijn zonder drempels of iets dergelijks, met een palletstapelaar is de oven dan makkelijk op het onderstel te plaatsen doordat u dan met de benen van de stapelaar of werkplaats kraan tot in de U-vorm kan rijden


Het plaatsen met een werkplaats kraantje, deze zijn bij ieder plaatselijk verhuurbedrijf te huur die 1000 of zelfs tot 2000 kg kunnen tillen. Kosten € 25,- - € 30,- per dag.
Als u bij ons een oven koopt stellen wij deze gratis ter beschikking , u moet deze dan wel zelf ophalen en retour brengen.


Het plaatsen met een pallet stapelaar , kan meestal tot 1000 kg heffen.
Deze stellen wij ook gratis ter beschikking bij aankoop van een oven bij ons, u moet deze dan ook zelf ophalen en retour brengen.

   


Het plaatsen met een grote hijskraan ! Dit is de duurste optie maar ook een mogelijkheid. Dit kunt u dan het beste regelen met een plaatselijk kraanbedrijf.

 

 

Het plaatsen met een miniloader , heftruck of een graafmachine.

Verder hebben wij hieronder nog wat foto's verzameld van ovens die klanten geplaatst hebben.