Olijfhouten producten

Decoratieve loofhoutsoort afkomstig van de Olijvenboom. Het hout is middelbruin met donkere aderen. Omdat deze bomen in de eerste plaats voor de olijven worden aangeplant zijn ze vaak klein en gedrongen. Grote afmetingen planken of balken zijn daarom eigenlijk niet mogelijk. Wel is het zo dat door de takaanzetten en de vaak warrige groei er een zeer 'spannende' tekening ontstaat. Het hout is een van de hardste houtsoorten maar wel goed te bewerken en perfect glad af te werken.

Met respect voor natuur en omgeving wordt na een vruchtbaar leven van vaak meer dan enkele eeuwen oud, het hout van de doorleefde olijfbomen met aandacht gedroogd en bewerkt. Een geduldig en zorgvuldig proces om tot een bijzonder en duurzaam product te komen. Met vakmanschap en gevoel voor vorm en structuur  komen prachtige gebruiksvoorwerpen  uit een vaak eeuwenoude boom. De prachtige tekening van de nerven en het doorleefde hout  komen goed tot zijn recht in de vorm van een plank, schaal, vaas, lepel of mesje. Met de hand vervaardigd, elk stuk is uniek, in vaak kleine hoeveelheden gemaakt

Onderhoud: voor olijfhout met zijn harde structuur, is afspoelen of met een doekje met warm water voldoende. Absoluut geen afwasmachine of zeep gebruiken! Inwrijven met olijfolie of zuivere bijenwas voedt en verrijkt de rijke tekening van het olijfhout en geeft jarenlang plezier!