Trachycarpus Wagnerianus

Trachyarpus wagnerianus wordt ook wel de miniatuur Chusan palm genoemd. Trachycarpus wagnerianus groeit in zijn jeugdjaren langzaam, maar als er eenmaal een stam is gevormd groeit de palm voortvarend.

Deze palm werd voor het eerst midden vorige eeuw Europa ingevoerd vanuit Japan. Z'n natuurlijke groeiplaats is evenwel onbekend. De vorsttolerantie is ongeveer gelijk aan zijn grote neef Trachycarpus  Fortunei: varieert van - 12°C t/m -15°C. Het is ook een goede groeier. Bij optimale omstandigheden kan de stamhoogte per jaar zo'n 10-30 cm toenemen.

De Trachycarpus Wagnerianus heeft een mooier en steviger blad dan de Trachycarpus Fortunei. Hierdoor is Trachycarpus Wagnerianus ook minder windgevoelig dan zijn familie soort. Door de Trachycarpus Wagnerianus zijn bonsai-achtige uiterlijk is dit een bijzonder aantrekkelijke palm.

Verzorging
De Trachycarpus prefereert veel licht, mag direct zonlicht. Kan buiten op een beschutte plaats als kuipplant of in de volle grond. Vanaf April regelmatig water geven. Voldoende water is afhankelijk van de grond, dus controleer zomers dagelijks of de grond vochtig genoeg is. Bij extreme kou de Trachycarpus Wagnerianus inpakken ter bescherming. Eens per jaar, het beste in Maart, bijmesten.

Trachycarpus Wagnerianus
Trachycarpus Fortunei

Trachycarpus Wagnerianus kopen?