Trachycarpus Fortunei

Is de meest geschikte en winterharde palm voor in de Nederlandse tuin en is uitermate geschikt voor beginners. De palm groeit tot zelfs in het Himalaja-gebergte en weet dus goed met kou en sneeuwval om te gaan. Hij heeft een waaiervormig blad met doorsnede van ruim 1 meter. Bladeren die door ouderdom geel kleuren, kunnen tot dicht tegen de stam worden weggesneden. De stam is bedekt met stugge, jute-achtige vezels.
Twee grote trachycarpus fortunei
Oudere exemplaren geven jaarlijks bloemen met een exotische uitstraling. Bij een stamhoogte vanaf ongeveer 1 meter verschijnen in het voorjaar de mooie gele bloemen. Gezien de tweehuizigheid van de trachycarpus komen er palmen met uitsluitend mannelijke en uitsluitend vrouwelijke bloemen voor. De vrouwelijke bloemen worden na bestuiving gevolgd door trossen niervormige zaden. Bij rijping omstreeks januari/februari verkleuren deze naar blauw/zwart. De Trachycarpus fortunei kan zowel in de kuip als in de volle grond. Alleen bij strenge vorst is bescherming nodig. De palm heeft een winterhardheid van -18 graden. Hij is een snelle groeier en kan zelfs 20 tot 30 cm  groeien per jaar. Planten in kuip vragen geregeld mest, in de volle grond hoeft dat slechts eens in de paar jaar.Een beschutte plaats is wenselijk en aan te natte grond heeft hij een hekel.

Wij hebben een zeer ruime keuze Trachycarpus fortunei van zaailing tot 2 meter stamhoogte uit voorraad leverbaar.
Hieronder vind u maar enkele aanbiedingen van bomen die wij op voorraad hebben. Heeft u interesse in een bepaalde maat of budget. Stuur ons dan een e-mail en wij zoeken een boom voor u uit, sturen dan een foto en maken u een prijs.
Winterharde palmen van eigen kwekerij
Barteljo koopt zijn palmen in van diverse kwekerijen in de Spaanse Pyreneeën. Hier ondervindt de palm hetzelfde gematigde (zee)klimaat als elders in West-Europa. Aangezien het hier ook vaak waait zijn de bladstelen korter resulterend in de sterke compacte kroon die minder snel kapot waait en de palm verzwakt. Wij selecteren hier zelf de mooiste en beste kwaliteit palmbomen met zware, dikke stammen en mooie compacte kroon. Na het rooien van de palm wordt hij opgepot en voor zeker één jaar in koude foliekassen op onze locatie in Nederweert geacclimatiseerd, en verder gekweekt waar hij zijn sterke wortelgestel verder kan ontwikkelen en daardoor winterse temperaturen tot -15 / -18 graden kan overleven in uw tuin of op het balkon. Na het toevoegen van een eigen groeimedium zal de palm zich verder ontwikkelen met een mooie donkergroene bladkroon, met korte en stevige bladeren. Barteljo kweekt een topkwaliteit palmboom van het ras Trachycarpus Fortunei. Uitzonderlijke kenmerken van deze palm zijn de volle bladkroon, dikke en zware stam en de sterk doorwortelde kluit.
Trachycarpus Fortunei gele bloemen
Barteljo streeft ernaar om nu en in de toekomst een nog betere kwaliteit en uitzonderlijk mooie palmboom te kweken voor een betaalbare prijs.

Daarom een palmboom van Barteljo:

  • Zware, dikke stammen (waardoor veel sterker)
  • Eigen groeimedium
  • Perfecte beworteling (snellere en betere groei in de tuin)
  • Donkergroene bladeren van zuivere kwaliteit

Kijk in onze fotogalerij om een indruk te krijgen hoe wij onze bomen in Spanje selecteren.