Vanaf zondag 23-06-2019 t/m maandag 01-07-2019 zijn wij telefonisch overdag slecht of niet bereikbaar.

Het beste kunt u dan contact opnemen met ons via e-mail. In deze week kunnen er ook geen bestellingen verstuurd worden. Bezoek tijdens deze dagen is uitsluitend mogelijk op afspraak. Onze excuses voor het ongemak.

Let op! Zaterdag 29-06-2019 zijn wij gesloten.

Butia Capitata

Butia Capitata

Butia Capitata-Geleipalm

Komt oorspronkelijk uit de laaggelegen savannes en vergankelijke bossen van Brazilië en Uruguay met een arme bodem, zandig en droog.
Daar waar het moessonklimaat heerst.

De mooie dikke stam typeert deze soort en kan wel een diameter van 50 tot 60 cm bereiken. Het is een elegante verschijning met zijn mooie grijs/groene vederbladeren. De bladeren en stengels zijn vrij lang: tot 3m.
Kan als kuipplant gehouden worden, maar ook in de volle grond. In de volle grond in de winter wel beschermen, indien er zich meer dan matige vorst voordoet.

Deze soort stelt verder geen eisen aan de grondsoort zolang ze maar niet te nat staat in de winter. De hoogte van de palm wordt meer dan 6 meter.  
De Butia capitata kan niet binnen gehouden worden, deze vereist namelijk zon en goede ventilatie.

Verzorging

Deze palmboom kan goed tegen tijdelijke droogte maar heeft graag regelmatig water in de zomer voor een mooie volle groei. De groei is langzaam. De vruchten worden rauw of bevroren gegeten, of verwerkt tot palmwijn. Hun smaak is ongeveer als die van de mango.