Vanaf woensdag 19-09-2018 t/m woensdag 26-09-2018 zijn wij telefonisch overdag slecht of niet bereikbaar.

Het beste kunt u dan contact opnemen met ons via e-mail. In deze week kunnen er ook geen bestellingen verstuurd worden. Bezoek tijdens deze dagen is uitsluitend mogelijk op afspraak op zaterdag 22 september. Onze excuses voor het ongemak.

Brahea Armata

Brahea Armata

Brahea Armata

Ook wel blauwe hesperpalm is een prachtige palm met zilverblauwe, diep ingesneden bladeren. De palm heeft zijn oorsprong in een droog klimaat, en kan dus matig vocht verdragen. Vooral een natte winter is niet goed voor deze palm. Het is geen snelle groeier, maar dat maakt grote exemplaren nog zo speciaal. De Brahea Armata staat voornamelijk bekend als de Mexicaanse Blauwe Palm. Deze naam heeft hij gekregen door zijn erg stugge, wit/blauwachtige blad. De Brahea Armata vindt zijn oorsprong in Baja-California ten westen van Mexico waar het tot hoogtes kan groeien van ongeveer 15 meter.

Verzorging


  • De Brahea prefereert veel licht, mag direct zonlicht. Kan permanent buiten op een beschutte plaats als kuipplant of in de volle grond.
  • Zorg voor een goede afwatering. Winterhard tot -10°C indien goed droog gehouden. Bij extreme kou plant inpakken ter bescherming.
  • Let op: De Brahea soorten zijn erg gevoelig voor sneeuw. Voorkom dat er sneeuw op de palm blijft liggen, voornamelijk bij de speerpunt!
  • Eens per jaar, het beste is in Maart, bijmesten.