Traditional Brick ovens Hornos delena

Deze Traditional brick ovens van Hornos delena zijn volledig handgemaakt en gebouwd met de beste kwaliteit vuurvaste stenen.  

Deze oven zijn gemetseld steen voor steen op de oude traditionele manier, Voor de gebruikte steen hebben we twee opties , de normale vuurvaste Tobon brick zoals ze standaard gebouwd worden voor Spanje of u heeft bij ons de keuze gebouwd met een High alumina brick. Deze steen is iets dikker en heeft een hoger percentage aluminium en is daarom ook wat duurder. Welke steen u ook kiest , beide is een goede keus.
De Traditional brick ovens zijn er in 4 maatvoeringen:
100/70
110/80
120/90
130/100

De eerste maataanduiding is de maat van de onderplaat. Bij 110/80 is de onderplaat dan 110x110 cm en de binnenmaat bakvloer 80 cm.

Grotere maatvoeringen voor professioneel gebruik is mogelijk zowel voor de Tonino als de traditional brick ovens tot een bakvloer van 120 cm.

Ze zijn dus extra goed geïsoleerd en houden de warmte lang vast.Na uren lang stoken voelt de oven aan de buitenzijde nog steeds koud aan.  Daarnaast zijn deze ovens ook nog afgewerkt met een kurkcoating.

Omdat ze zo goed geïsoleerd zijn en gebouwd zijn van kwalitatief erg goede materialen wordt hij onder de kenners gezien als een echte 5 sterren oven.

Ze zijn verkrijgbaar in zes standaard kleuren ( Amarillo, Rojo, Blanco, Negro, Gris en Arena ).
Voor een meerprijs (prijs op aanvraag)  kunnen wij de oven in iedere andere gewenste kleur laten maken.

Ook is het mogelijk dat wij de oven voor u op een diagonale onderplaat laten maken voor plaatsing in een hoek. ( meerprijs op aanvraag ).
Een voorziening voor een gasbrander is ook mogelijk.

Wij raden aan om de oven tijdens natte periodes af te dekken of onder een afdak te plaatsen.


Heeft u nog vragen neem dan gerust contact met ons op of maak een afspraak om ons te bezoeken. Wij helpen u graag verder met het maken van een keuze voor een oven die bij u past.

U vind bij ons de grootste keuze van Nederland, België en Duitsland  in vele verschillende modellen en fabrikanten van houtgestookte ovens. Indien u wenst kunnen wij een oven voor u laten branden en een pizza voor u bakken. Dit doen wij meestal op de Zaterdagen op afspraak.

Zie ook onze website www.pizzaoven-amalfi.nl