Hornos De Leña Tonino Kaolin

Pizza ovens Hornos Delena, Tonino Kaolin en Traditional brick ovens.

Sinds 2014 is Barteljo importeur geworden van Hornos delena voor Nederland, België en Duitsland. Hornos delena is een Spaanse fabrikant die uitsluitend gaat voor hoogwaardige kwaliteit met de hand gemaakt.
Op het gebied van de ovens van Hornos delena is ondertussen veel veranderd, mede door regelmatig bezoek aan de fabrikant en onze wensen zijn er veranderingen en verbeteringen gekomen.
De ovens Exclusivo gemaakt uit een terracotta ovenkoepel van klei zijn niet meer leverbaar en worden niet meer geproduceerd. Hier zijn de TONINO KAOLIN ovens voor in de plaats gekomen, gebouwd met modules gemaakt van vuurvast materiaal, 100% hoog aluminiumoxide kaolienklei, zeer refractair, dus het kan hoge temperaturen aan en kan ze lange tijd vast houden. Kortom een zeer sterk verbeterde ovenkoepel die in speciale mallen gegoten wordt.

De Tonino Kaolin is leverbaar in drie maten , de kleine oven is de 70 gebouwd op een stalen basis , de 80 en 90 gebouwd op een onderplaat van beton.

Dan hebben we de keuze voor de Traditional brick ovens.
Deze oven zijn gemetseld steen voor steen op de oude traditionele manier, Voor de gebruikte steen hebben we twee opties , de normale vuurvaste Tobon brick zoals ze standaard gebouwd worden of u heeft bij ons de keuze gebouwd met High alumina brick. Deze steen is iets dikker en heeft een hoog percentage aluminium en daarom ook wat duurder.
De Traditional brick ovens zijn er in 4 maatvoeringen:
100/70
110/80
120/90
130/100

De eerste maataanduiding is de maat van de onderplaat. Bij 110/80 is de onderplaat dan 110x110 cm en de binnenmaat bakvloer 80 cm.

Grotere maatvoeringen voor professioneel gebruik is mogelijk zowel voor de Tonino als de traditional brick ovens tot een bakvloer van 120 cm.

Verder is het mogelijk om ovens naar uw wens te laten bouwen, zo kunnen wij deze ovens laten bouwen op een diagonale onderplaat tegen een meerprijs van € 125,- , in een gewenste kleur laten spuiten, met natuurstenen of met mozaïek laten beplakken.
Ook is het mogelijk deze ovens te voorzien met een voorbereiding om de oven uit te rusten met een gasbrander.

Alle ovens van Hornos delena zijn zeer goed geïsoleerd in verschillende lagen en voorzien van een kurkcoating in verkrijgbaar in 6 standaard kleuren.

Wij raden aan om de oven tijdens natte periodes af te dekken of onder een afdak te plaatsen.


Vaak krijgen wij de vraag waarom het prijsverschil groter is als met de Portugese ovens. Het verschil zit in de kwaliteit van de gebruikte materialen en een langere arbeidstijd van ongeveer drie dagen.  Met foto's kunnen wij u daar moeilijk mee overtuigen en raden dan ook aan wanneer u twijfelt om eerst de ovens bij ons te komen bekijken en te vergelijken.

Wilt u meer informatie neem dan contact met ons op.

U vind bij ons de grootste keuze van Nederland, België en Duitsland  in vele verschillende modellen en fabrikanten van houtgestookte ovens. Indien u wenst kunnen wij een oven voor u laten branden en een pizza voor u bakken. Dit doen wij meestal op de Zaterdagen.