Pizzaovens / Houtgestookte ovens en accessoires

Traditionele pizzaovens

Deze met de hand vervaardigde ovens worden naar eeuwenoude traditie en vakmanschap gebouwd in Portugal.  De ovens zijn opgebouwd uit gebakken steen of uit klei,  dit geeft een goede hittebestendigheid en is duurzamer dan beton.  Denk maar eens aan alles wat u in deze houtoven kunt bereiden en de vele gezellige uurtjes die u samen zult doorbrengen met familie en vrienden!

Deze Portugese ovens zijn betaalbaar voor ieders budget maar er zijn wel degelijk grote verschillen met de door ons aangeboden Amalfi ovens of ovens van Hornos delena.
Bent u op zoek naar een betaalbare oven met een laag budget, dan is een Portugese oven een goede keuze.
Gaat u echter voor een kwalitatieve betere oven dan een Portugese oven dan raden wij u aan verder te kijken in de artikelgroep Amalfi ovens ,of de ovens van Hornos delena.

Wij hebben een grote keuze uit diverse modellen en maten en hebben meer dan 200 ovens direct uit voorraad leverbaar. Ook leveren wij de ovens aan wederverkopers.
Meer informatie over de ovens vindt u ook op onze website www.pizzaoven-amalfi.nl


Hoe te gebruiken

De steenoven dient gedurende 1 a 1,5 uur op de juiste temperatuur te worden gestookt met een houtvuur. Hiertoe plaatst u het hout in het midden van de steenoven, direct op de stenen vloer van de oven. Het beste resultaat wordt verkregen als u begint met kleinere stukjes om zodra dit brandt grote stukken hout toe te voegen.

Voor het op temperatuur brengen van de steenoven heeft u ± 2,5 á 4 kg hout nodig. Dit is afhankelijk van de grootte van de steenoven alsmede van de buitentemperatuur. Gebruik bij voorkeur alleen droog hout, dit verkort het op temperatuur brengen van de steenoven aanzienlijk. Zodra de steenoven op temperatuur is kunt u de as of het restant gloeiend hout naar de zijkant of achterin van de oven vegen en vervolgens het gerecht in de oven plaatsen.
Door de toegepaste keramische materialen zal de steenoven de verkregen tempratuur gedurende  2 tot maximaal 3uur behouden. 


Voorraad ovens nieuwe vracht Barteljo  Voorraad pizza ovens Barteljo kwaliteit geïsoleerd

  1 2
Weergave
  1 2